Rijopleiding in Stappen (RIS)


De rijopleiding in stappen (RIS) is een moderne opleiding van hoge kwaliteit, met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat.

De RIS opleiding werkt met een stappenplan, aan de hand van online praktijkbegeleiding bereidt je thuis de les voor die je gaat volgen. Je komt dus al voorbereid de auto in zodat je bijna de volledige les besteed aan oefenen van datgene wat je hebt voorbereid.

De opleiding bestaat uit vier modules, iedere module wordt afgesloten met een toets. Ook deze toetsen zijn een traject naar je examen toe, je gaat meerdere malen om met momenten waarin je autorijden door iemand wordt beoordeeld, dus we kunnen ook oefenen in het omgaan met die spanning die een toets of examen met zich meebrengt. Ook kunnen we zo in een vroeg stadium al je prestaties vergelijken tijdens de lessen en toetsen zodat we hier vroegtijdig op in kunnen spelen.
 • Module 1
  Voertuigbediening en voertuigbeheersing
 • Module 2
  Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties RIS deeltoets 1 en 2
 • Module 3
  Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties deeltoets 3
 • Module 4
  Veilige en verantwoorde verkeersdeelname, ROSO (Rijden Onder Specifieke Omstandigheden) *
Deze modules bestaan uit verschillende scripts die je via het internet thuis kunt voorbereiden.
Doordat de RIS een hele goede en structurele opbouw heeft en je thuis de lessen voorbereid duurt deze opleiding niet langer maar wordt je wel een bestuurder die zelfstandiger en beter is voorbereid op het verkeer van deze tijd