Wat doen wij

Rijopleiding in stappen (RIS)

Benieuwd hoe onze rijopleiding eruit ziet? De moderne rijopleiding in stappen (RIS) is van hoge kwaliteit, heeft een hoger slagingspercentage dan reguliere rijopleidingen en er is zelfs aangetoond dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat.

Het stappenplan van RIS maakt onze rijschool uniek. Bij de RIS opleiding ontvang jij een praktijkboek. Hierin staan alle modulen duidelijk uitgelegd. Jij komt niet alleen voorbereid op het examen, ook in de lessen ga je voorbereid op weg. Elke module is een stap in de rijopleiding. Deze stappen komen in elke les terug. De herhaling is de sleutel naar succes.

RIS modules

In de vier modules leer jij stap voor stap autorijden. Deze modules zijn het leertraject naar het rijexamen. Hierdoor heb jij een betere voorbereiding op je deelname aan het verkeer. In het praktijkboek zijn duidelijke handelingsscripts uitgebeeld, zodat jij weet wat jou te verwachten staat in de nieuwe les. Ook dient het als naslagwerk, want jij hebt de kans om thuis nog rustig de handelingen na te lezen en te bekijken. Wat leer jij in deze modules?

  • Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing.
  • Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en situaties.
  • Module 3: Complexe voertuigbediening en beheersing van moeilijke verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.
  • Module 4: Veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

RIS biedt een hele goede en structurele opbouw, dit heeft voor jou als voordeel dat jij als bestuurder zelfstandiger en beter voorbereid bent op het verkeer van deze tijd.

Examen

Heb jij de stappen van de RIS opleiding doorlopen? Dan gaan we naar de tussentijdse toets. Dit is voor jou een prachtig meetmoment om te zien hoe ver jij bent. Ook kan jij hier een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Deze verdien jij door de verrichtingen goed uit te voeren tijdens de tussentijdse toets. Het voordeel van deze vrijstelling? Zodat jij je rustig kan voorbereiden op de overige handelingen voor het praktijkexamen.

Na het meetmoment focussen we ons op de punten die niet vertrouwt aanvoelen en waar ruimte ligt voor verbetering. Daarna komt het praktijkexamen bij CBR. Het echte examen, waarmee jij jouw rijbewijs binnensleept!

Na het behalen van het rijbewijs zijn RIS-leerlingen betere én veiligere verkeersdeelnemers. Ook zijn beginnende bestuurders na hun RIS-rijopleiding minder vaak betrokken bij verkeersongevallen. En daar is het ons om te doen: een belangrijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid.